Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1026876

Silosi i sladišta u procesu dorade


Premužak, Sara
Silosi i sladišta u procesu dorade 2019., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


Naslov
Silosi i sladišta u procesu dorade
(Silos and storage in the process of finishing)

Autori
Premužak, Sara

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
10.09

Godina
2019

Stranica
25

Mentor
Matin, Ana

Ključne riječi
Dorada, sušenje, skladištenje
(Processing, drying, storage)

Sažetak
Proizvode koje želimo skladištiti poslije žetve i kojima želimo produžiti rok skladištenja potrebno ih je doraditi. Proizvodi koji dolaze u gospodarska skladišta nisu čisti, sadrže više ili manje stranih tvari. Zbog toga se, prije stavljanja u skladište obavlja čišćenje i dorada proizvoda. Proces pravilne dorade poljoprivrednih proizvoda nakon žetve je vrlo bitan kako bi mogli skladištili proizvode na duži vremenski period, gdje se čuva se od napovoljnih utjecaja, gubitaka i kvarenja. U proces dorade ubrajamo uzimanje uzoraka, vaganje, prijam proizvoda, prvo čišćenje, sušenje, te ponovno čiščenje nakon sušenja. Cilj ovoga rada je opisati sve procese dorade od prve operacije sjetve pa do skladištenja finalnog proizvoda.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA