Utjecaj temperature sušenja na energetska svojstva ljuske pistacija (CROSBI ID 430473)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Sarapa Astrid
Matin, Ana
hrvatski
Utjecaj temperature sušenja na energetska svojstva ljuske pistacija
Pistacia vera L. je jedina vrsta iz roda pistacija koja proizvodi jestive plodove. Dobiveni rezultati istraživanja energetskih svojstava ljuske pistacija pokazali su niže rezultate kod srednje vrijednosti sadržaja koksa i srednje vrijednosti makroelemenata (natrija i kalcija), dok su srednje vrijednosti sadržaja vode, pepela, fiksiranog ugljika, hlapivih tvari, udjela ugljika, vodika, dušika i sumpora te udjela gornje i donje ogrjevne vrijednosti unutar očekivanih vrijednosti.
Pisacia vera, fizikalna svojstva, kemijska svojstva, sušenje, temperatura
nije evidentirano
engleski
Influence of drying temperature on the energy properties of pistachio shells
nije evidentirano
Pisacia vera, physical properties, chemical properties, drying process, temperature
nije evidentirano
Podaci o izdanju
46
26.06.2019.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb