Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj temperature sušenja na energetska svojstva ljuske pistacija (CROSBI ID 430473)

Ocjenski rad | diplomski rad

Sarapa Astrid Utjecaj temperature sušenja na energetska svojstva ljuske pistacija / Matin, Ana (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2019

Podaci o odgovornosti

Sarapa Astrid

Matin, Ana

hrvatski

Utjecaj temperature sušenja na energetska svojstva ljuske pistacija

Pistacia vera L. je jedina vrsta iz roda pistacija koja proizvodi jestive plodove. Dobiveni rezultati istraživanja energetskih svojstava ljuske pistacija pokazali su niže rezultate kod srednje vrijednosti sadržaja koksa i srednje vrijednosti makroelemenata (natrija i kalcija), dok su srednje vrijednosti sadržaja vode, pepela, fiksiranog ugljika, hlapivih tvari, udjela ugljika, vodika, dušika i sumpora te udjela gornje i donje ogrjevne vrijednosti unutar očekivanih vrijednosti.

Pisacia vera, fizikalna svojstva, kemijska svojstva, sušenje, temperatura

nije evidentirano

engleski

Influence of drying temperature on the energy properties of pistachio shells

nije evidentirano

Pisacia vera, physical properties, chemical properties, drying process, temperature

nije evidentirano

Podaci o izdanju

46

26.06.2019.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)