Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1026839

UTJECAJ TEMPERATURE SUŠENJA NA ENERGETSKA SVOJSTVA LJUSKE PISTACIJA


Sarapa Astrid
UTJECAJ TEMPERATURE SUŠENJA NA ENERGETSKA SVOJSTVA LJUSKE PISTACIJA 2019., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


Naslov
UTJECAJ TEMPERATURE SUŠENJA NA ENERGETSKA SVOJSTVA LJUSKE PISTACIJA
(INFLUENCE OF DRYING TEMPERATURE ON THE ENERGY PROPERTIES OF PISTACHIO SHELLS)

Autori
Sarapa Astrid

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
26.06

Godina
2019

Stranica
46

Mentor
Matin, Ana

Ključne riječi
Pisacia vera, fizikalna svojstva, kemijska svojstva, sušenje, temperatura
(Pisacia vera, physical properties, chemical properties, drying process, temperature)

Sažetak
Pistacia vera L. je jedina vrsta iz roda pistacija koja proizvodi jestive plodove. Dobiveni rezultati istraživanja energetskih svojstava ljuske pistacija pokazali su niže rezultate kod srednje vrijednosti sadržaja koksa i srednje vrijednosti makroelemenata (natrija i kalcija), dok su srednje vrijednosti sadržaja vode, pepela, fiksiranog ugljika, hlapivih tvari, udjela ugljika, vodika, dušika i sumpora te udjela gornje i donje ogrjevne vrijednosti unutar očekivanih vrijednosti.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA