Cachaça - tradicionalno brazilsko jako alkoholno piće (CROSBI ID 429810)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Nemet, Ena
Stanzer, Damir
hrvatski
Cachaça - tradicionalno brazilsko jako alkoholno piće
Cilj završnog rada bio je predstaviti cachaçu, jako alkoholno piće karakteristično za Brazil. Ukratko je opisana povijest i kulturno značenje. Osnova rada je prikaz tehnoloških procesa fermentacije, destilacije i dozrijevanja. Destilacija je faza proizvodnje koja najviše utječe na karakter konačnog proizvoda. Naveden je kemijski sastav cachaçe i zadane vrijednosti koncentracija sastojaka prema brazilskom Pravilniku.
Cachaça ; destilacija ; dozrijevanje ; fermentacija ; kvasac
nije evidentirano
engleski
Cachaça-traditional brazilian spirit
nije evidentirano
Cachaça ; distillation ; fermentation ; maturation ; yeast
nije evidentirano
Podaci o izdanju
26
08.09.2017.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb