Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Cachaça - tradicionalno brazilsko jako alkoholno piće (CROSBI ID 429810)

Ocjenski rad | diplomski rad

Nemet, Ena Cachaça - tradicionalno brazilsko jako alkoholno piće / Stanzer, Damir (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2017

Podaci o odgovornosti

Nemet, Ena

Stanzer, Damir

hrvatski

Cachaça - tradicionalno brazilsko jako alkoholno piće

Cilj završnog rada bio je predstaviti cachaçu, jako alkoholno piće karakteristično za Brazil. Ukratko je opisana povijest i kulturno značenje. Osnova rada je prikaz tehnoloških procesa fermentacije, destilacije i dozrijevanja. Destilacija je faza proizvodnje koja najviše utječe na karakter konačnog proizvoda. Naveden je kemijski sastav cachaçe i zadane vrijednosti koncentracija sastojaka prema brazilskom Pravilniku.

Cachaça ; destilacija ; dozrijevanje ; fermentacija ; kvasac

nije evidentirano

engleski

Cachaça-traditional brazilian spirit

nije evidentirano

Cachaça ; distillation ; fermentation ; maturation ; yeast

nije evidentirano

Podaci o izdanju

26

08.09.2017.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija