Kulinarske vještine studenata (CROSBI ID 429332)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Mohorović, Andrej
Rimac Brnčić, Suzana
hrvatski
Kulinarske vještine studenata
Cilj ovog istraživanja je bio istražiti kulinarske vještina studenata u Hrvatskoj. Istraživanje je provedeno putem online upitnika pomoću ljestvice kulinarskih vještina. U istraživanju je sudjelovalo 239 ispitanika. Upitnik o kulinarskim vještinama studenata, preveden na hrvatski, sadržavao je pitanja o socio-demografskom statusu studenata i pitanja vezana uz kulinarske vještine. Socio-demografski podatci obuhvaćali su dob, spol, stupanj i područje obrazovanja te vrstu smještaja tijekom akademske godine. Pitanja o kulinarskim vještinama odnosila su se na definiciju pojma kuhanja i obrasce ponašanja pri samostalnoj pripremi jela. Na temelju dobivenih rezultata utvrđeno je da su kulinarske vještine studenata na području Republike Hrvatske zadovoljavajuće. Najvažniji motivi za početak kuhanja su samostalan život i osobni interes. Samopouzdanje i zadovoljstvo tijekom kuhanja više je izraženo kod ispitanika koji češće pripremaju svoje dnevne obroke.
kulinarstvo, priprema hrane, studenti, Hrvatska
nije evidentirano
engleski
Culinary skills among university students
nije evidentirano
culinary practices, food preparation, students, Croatia
nije evidentirano
Podaci o izdanju
26
09.07.2019.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb