Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Jestivo cvijeće (CROSBI ID 429329)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Jurašinović, Lucija Jestivo cvijeće / Rimac Brnčić, Suzana (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2019

Podaci o odgovornosti

Jurašinović, Lucija

Rimac Brnčić, Suzana

hrvatski

Jestivo cvijeće

Jestivo cvijeće dio je tradicionalne medicine već stoljećima, ali se koristi i u kuhinji kao sastojak u različitim jelima poput juha i salata te kao dekoracija. U posljednje vrijeme, jestivo cvijeće u kulinarstvu potiču kuharice, kulinarski članci te televizijske emisije s naglaskom n anjihove hranjive i funkcionalne sastojke. Cilj ovog rada je dati pregled dosadašnjih spoznaja o najproučavanijim vrstama jestivog cvijeća vezana uz njihovu nutritivnu vrijednost, antioksidacijsku aktivnost, funkcionalnost te postupke prerade, pakiranje i skladištenja, a obuhvaća cvjetove ukrasnog bilja, povrća te začinskog bilja.

Antioksidacijska aktivnost, jestivo cvijeće, kemijski sastav, postupci obrade

nije evidentirano

engleski

Edible flowers

nije evidentirano

Antioxidant activity, chemical composition, edible flowers, processing

nije evidentirano

Podaci o izdanju

29

09.09.2019.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija