Jestivo cvijeće (CROSBI ID 429329)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Jurašinović, Lucija
Rimac Brnčić, Suzana
hrvatski
Jestivo cvijeće
Jestivo cvijeće dio je tradicionalne medicine već stoljećima, ali se koristi i u kuhinji kao sastojak u različitim jelima poput juha i salata te kao dekoracija. U posljednje vrijeme, jestivo cvijeće u kulinarstvu potiču kuharice, kulinarski članci te televizijske emisije s naglaskom n anjihove hranjive i funkcionalne sastojke. Cilj ovog rada je dati pregled dosadašnjih spoznaja o najproučavanijim vrstama jestivog cvijeća vezana uz njihovu nutritivnu vrijednost, antioksidacijsku aktivnost, funkcionalnost te postupke prerade, pakiranje i skladištenja, a obuhvaća cvjetove ukrasnog bilja, povrća te začinskog bilja.
Antioksidacijska aktivnost, jestivo cvijeće, kemijski sastav, postupci obrade
nije evidentirano
engleski
Edible flowers
nije evidentirano
Antioxidant activity, chemical composition, edible flowers, processing
nije evidentirano
Podaci o izdanju
29
09.09.2019.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb