Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kvaliteta i sigurnost sous vide pripremljenog mesa (CROSBI ID 429269)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Dizdarić, Dina Kvaliteta i sigurnost sous vide pripremljenog mesa / Badanjak Sabolović, Marija (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2019

Podaci o odgovornosti

Dizdarić, Dina

Badanjak Sabolović, Marija

hrvatski

Kvaliteta i sigurnost sous vide pripremljenog mesa

Sous vide je metoda pripremanja namirnica kuhanjem u kontroliranim uvjetima obrade (temperature i vremena) u vakuumiranim plastičnim vrećicama. Najčešća primjena metode je za pripremu mesa. Cilj ovog završnog rada je prema dostupnoj literaturi prikazati prednosti sous vide tehnike u pripremanju mesa u odnosu na tradicionalne metode kuhanja. Prema do sada objavljenim rezultatima znanstvenih istraživanja sous vide metoda pokazala se izvrsnom za postizanje sočnosti mesa i jednoličnog kuhanja. Primjenom sous vide metode kuhanja postižu se bolje senzorske karakteristike mesa, smanjen je gubitak nutrijenata te je produljen vijek trajanja, bez rizika od rekontaminacije.

boja, meso, sigurnost hrane, sous vide kuhanje, tekstura

nije evidentirano

engleski

The quality and safety of sous vide prepared meat

nije evidentirano

color, food safety, meat, sous vide, texture properties

nije evidentirano

Podaci o izdanju

30

09.09.2019.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija