Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Trendovi i perspektive razvoja maloprodaje pekarskih proizvoda u Gradu Zagrebu (CROSBI ID 429184)

Ocjenski rad | diplomski rad

Marklushaj, Ivan Trendovi i perspektive razvoja maloprodaje pekarskih proizvoda u Gradu Zagrebu / Petljak, Kristina (mentor); Zagreb, Ekonomski fakultet, Zagreb, . 2019

Podaci o odgovornosti

Marklushaj, Ivan

Petljak, Kristina

hrvatski

Trendovi i perspektive razvoja maloprodaje pekarskih proizvoda u Gradu Zagrebu

Pekarska maloprodaja može se podijeliti na obrte i mala poduzeća, velike lance pekarnica, pekarnice u sklopu supermarketa i hipermarketa, te specijalizirane pekarnice. Na području Grada Zagreba u pekarskoj djelatnosti posluje više od 300 pekarnica, a pekarski proizvodi mogu se kupiti i u više od 1500 prodavaonica maloprodajnih lanaca. Cilj rada je uvesti i argumentirati podjelu pekarskih maloprodajnih oblika, odrediti obilježja i budući razvoj maloprodajnih formata s obzirom na trendove, inovacije, nove tehnologije, te preferencije i potrebe kupaca. Ovaj segment maloprodaje iznimno je fleksibilan, brzo odgovara na promjene i usklađuje se sa zahtjevima potrošača. U sklopu rada provedeno je istraživanje na uzorku maloprodajnih oblika pekarnica u Gradu Zagrebu, a ispitanici su osobe koje su ključne u proizvodnji ili maloprodaji u svojim poduzećima. S obzirom da maloprodaja u pekarstvu do sada nije dolazila u fokus akademskog proučavanja, svrha ovog rada je da posluži kao uvodno istraživanje o maloprodaji pekarskih proizvoda.

kruh ; pekarski proizvodi ; maloprodaja pekarskih proizvoda ; trendovi u pekarstvu ; formati pekarnica

Diplomski rad, Sveučilišni diplomski studij Poslovne ekonomije, smjer Trgovina i međunarodno poslovanje

engleski

Trends and perspectives for developmnet of bakery retail in the City of Zagreb

nije evidentirano

bread ; baked goods ; trends in bakery ; bakeries ; bakery retail formats

nije evidentirano

Podaci o izdanju

68

17.09.2019.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Ekonomski fakultet, Zagreb

Zagreb

Povezanost rada

Ekonomija