Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Usporedba konvencionalnih analitičkih metoda za određivanje udjela soli u hrani (CROSBI ID 429015)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Ivandic, Luka Usporedba konvencionalnih analitičkih metoda za određivanje udjela soli u hrani / Generalić Mekinić, Ivana (mentor); Šimat, Vida (neposredni voditelj). Split, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu, . 2019

Podaci o odgovornosti

Ivandic, Luka

Generalić Mekinić, Ivana

Šimat, Vida

hrvatski

Usporedba konvencionalnih analitičkih metoda za određivanje udjela soli u hrani

Postupci konzerviranja namirnica se koriste od davnina kako bi se sačuvale namirnice i spriječilo njihovo kvarenje kao rezultat različitih bioloških, kemijskih i mikrobioloških promjena. Jedna od najstarijih, ali može se reći i najjednostavnijih te izrazito učinkovitih metoda je konzerviranje namirnica postupkom soljenja. Sol je jedan od najčešće korištenih aditiva u industriji prerade mesa i ribe, uglavnom zbog svoje niske cijene i dostupnosti, ali i brojnih pozitivnih učinaka u postupcima prerade i konzerviranja. Zadatak ovog rada bio je odrediti količinu soli u mesu svježe kozice te u mesu kozice namakane u salamuri tijekom različitih vremenskih intervala, korištenjem dviju konvencionalnih analitičkih metoda ; metode po Mohru i metode po Volhardu.

jadranska kozica ; salamura ; NaCl ; metoda po Mohru ; metoda po Volhardu

nije evidentirano

engleski

Comparison of conventional analytical methods for the determination of salt in foods

nije evidentirano

Adriatic shrimp ; brine ; NaCl ; Mohr method ; Volhard method

nije evidentirano

Podaci o izdanju

24

17.09.2019.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu

Split

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija