Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Alternativni načini dozrijevanja vinjaka (CROSBI ID 428956)

Ocjenski rad | diplomski rad

Stevanović, Rahela Alternativni načini dozrijevanja vinjaka / Marin Mihaljević Žulj (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2019

Podaci o odgovornosti

Stevanović, Rahela

Marin Mihaljević Žulj

hrvatski

Alternativni načini dozrijevanja vinjaka

Vinjak je rakija od vina koja svoje bogatstvo okusa i mirisa dobiva dugotrajnim dozrijevanjem u hrastovoj bačvi. Mnogi proizvođači, u suradnji sa znanstvenicima, teže pronaći adekvatan način ubrzavanja procesa dozrijevanja vinjaka uz što manje gubitke u samoj kvaliteti. Tako su danas već ispitane metode kao što je dozrijevanje u inoks posudama s dodatkom hrastovim fragmenata, uporaba ultrazvuka i električnog polja. Cilj rada je objediniti najnovije literaturne podatke o mogućnostima alternativnih načina dozrijevanja vinjaka.

vinjak, dozrijevanje, alternativne metode, hrastovi fragmenti, ultrazvuk, električno polje

nije evidentirano

engleski

Alternative methods of aging of wine brandies

nije evidentirano

wine brandy, aging, alternative methods, oak fragments, ultrasound, electric field

nije evidentirano

Podaci o izdanju

15

09.09.2019.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Biotehnologija, Poljoprivreda (agronomija)