Alternativni načini dozrijevanja vinjaka (CROSBI ID 428956)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Stevanović, Rahela
Marin Mihaljević Žulj
hrvatski
Alternativni načini dozrijevanja vinjaka
Vinjak je rakija od vina koja svoje bogatstvo okusa i mirisa dobiva dugotrajnim dozrijevanjem u hrastovoj bačvi. Mnogi proizvođači, u suradnji sa znanstvenicima, teže pronaći adekvatan način ubrzavanja procesa dozrijevanja vinjaka uz što manje gubitke u samoj kvaliteti. Tako su danas već ispitane metode kao što je dozrijevanje u inoks posudama s dodatkom hrastovim fragmenata, uporaba ultrazvuka i električnog polja. Cilj rada je objediniti najnovije literaturne podatke o mogućnostima alternativnih načina dozrijevanja vinjaka.
vinjak, dozrijevanje, alternativne metode, hrastovi fragmenti, ultrazvuk, električno polje
nije evidentirano
engleski
Alternative methods of aging of wine brandies
nije evidentirano
wine brandy, aging, alternative methods, oak fragments, ultrasound, electric field
nije evidentirano
Podaci o izdanju
15
09.09.2019.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb