Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Tehnologija proizvodnje Grappe (CROSBI ID 428954)

Ocjenski rad | diplomski rad

Ferenac, Mariana Tehnologija proizvodnje Grappe / Marin Mihaljević Žulj (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2019

Podaci o odgovornosti

Ferenac, Mariana

Marin Mihaljević Žulj

hrvatski

Tehnologija proizvodnje Grappe

Cilj ovog završnog rada je prikazati na koji način i kojim sustavima se proizvodi svjetski poznata talijanska komovica Grappa. Prikazano je kojim se vrstama destilacijskoj uređaja proizvodi, u kojim je regijama najveća proizvodnja te koje su sorte najkorištenije. Predočeno je također kakvi se problemi mogu javiti tijekom destilacija, odnosno kako odstraniti ne željene kemijske spojeve koji nastaju tijekom destilacije i koje su njihove karakteristike. Uz negativne kemijske spojeve, prikazano je zbog kojih je kemijskih svojstava grappa zaštitni znak Italije.

sorte, destilat, grappa, kemijska svojstva

nije evidentirano

engleski

Technology of Grappa production

nije evidentirano

variety, distillate, Grappa, chemical properties

nije evidentirano

Podaci o izdanju

31

13.09.2019.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Biotehnologija, Poljoprivreda (agronomija)