Tehnologija proizvodnje Grappe (CROSBI ID 428954)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Ferenac, Mariana
Marin Mihaljević Žulj
hrvatski
Tehnologija proizvodnje Grappe
Cilj ovog završnog rada je prikazati na koji način i kojim sustavima se proizvodi svjetski poznata talijanska komovica Grappa. Prikazano je kojim se vrstama destilacijskoj uređaja proizvodi, u kojim je regijama najveća proizvodnja te koje su sorte najkorištenije. Predočeno je također kakvi se problemi mogu javiti tijekom destilacija, odnosno kako odstraniti ne željene kemijske spojeve koji nastaju tijekom destilacije i koje su njihove karakteristike. Uz negativne kemijske spojeve, prikazano je zbog kojih je kemijskih svojstava grappa zaštitni znak Italije.
sorte, destilat, grappa, kemijska svojstva
nije evidentirano
engleski
Technology of Grappa production
nije evidentirano
variety, distillate, Grappa, chemical properties
nije evidentirano
Podaci o izdanju
31
13.09.2019.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb