Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj dodatka kakao maslac ekvivalenata na svojstva tamne i mliječne čokolade (CROSBI ID 428708)

Ocjenski rad | diplomski rad

Anić, Ivana Utjecaj dodatka kakao maslac ekvivalenata na svojstva tamne i mliječne čokolade / Jozinović, Antun (mentor); Barišić, Veronika (neposredni voditelj). Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2019

Podaci o odgovornosti

Anić, Ivana

Jozinović, Antun

Barišić, Veronika

hrvatski

Utjecaj dodatka kakao maslac ekvivalenata na svojstva tamne i mliječne čokolade

Cilj ovog diplomskog rada bit će ispitati utjecaj dodatka kakao maslac ekvivalenata (palmina i kokosova mast) u udjelu od 5 % na svojstva tamne i mliječne čokolade. Postupak proizvodnje čokolade bit će proveden u laboratorijskom kugličnom mlinu uz primjenu sljedećih uvjeta: temperatura kupelji 55 °C ; 2, 5 kg kuglica – tamna čokolada, 3 kg kuglica - mliječna čokolada ; brzina okretaja 60 o/min. Nakon procesa miješanja, na čokoladama će biti proveden proces temperiranja, kalupljenja i hlađenja na 8 °C. Gotovim čokoladama će biti određeni sljedeći parametri: boja (nakon hlađenja, 24 h, 48 h i tjedan dana), tvrdoća, veličina čestica i viskoznost.

čokolada ; kuglični mlin ; palmina mast ; kokosova mast

nije evidentirano

engleski

Effect of Addition of Cocoa Butter Equivalents on the Properties of Dark and Milk Chocolate

nije evidentirano

chocolate ; ball mill ; palm oil ; coconut oil

nije evidentirano

Podaci o izdanju

53

12.09.2019.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija