Utjecaj dodatka kakao maslac ekvivalenata na svojstva tamne i mliječne čokolade (CROSBI ID 428708)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Anić, Ivana
Jozinović, Antun
Barišić, Veronika
hrvatski
Utjecaj dodatka kakao maslac ekvivalenata na svojstva tamne i mliječne čokolade
Cilj ovog diplomskog rada bit će ispitati utjecaj dodatka kakao maslac ekvivalenata (palmina i kokosova mast) u udjelu od 5 % na svojstva tamne i mliječne čokolade. Postupak proizvodnje čokolade bit će proveden u laboratorijskom kugličnom mlinu uz primjenu sljedećih uvjeta: temperatura kupelji 55 °C ; 2, 5 kg kuglica – tamna čokolada, 3 kg kuglica - mliječna čokolada ; brzina okretaja 60 o/min. Nakon procesa miješanja, na čokoladama će biti proveden proces temperiranja, kalupljenja i hlađenja na 8 °C. Gotovim čokoladama će biti određeni sljedeći parametri: boja (nakon hlađenja, 24 h, 48 h i tjedan dana), tvrdoća, veličina čestica i viskoznost.
čokolada ; kuglični mlin ; palmina mast ; kokosova mast
nije evidentirano
engleski
Effect of Addition of Cocoa Butter Equivalents on the Properties of Dark and Milk Chocolate
nije evidentirano
chocolate ; ball mill ; palm oil ; coconut oil
nije evidentirano
Podaci o izdanju
53
12.09.2019.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek