Razvojne mogućnosti u hlađenju poljoprivrednih proizvoda (CROSBI ID 428605)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Mihalina, Vinko
Pliestić, Stjepan
hrvatski
Razvojne mogućnosti u hlađenju poljoprivrednih proizvoda
U skladu s napretkom znanosti kao i razvojem novih spoznaja tako se i u procesu hlađenja otvara mogućnost primjene novih materijala i tehnologija s ciljem povećanja energetske učinkovitosti, smanjenja troškova i zadovoljavanja sve strožih ekoloških propisa. Suvremeni rashladni uređaji su konkurentniji, učinkovitiji te ekološki prihvatljivi u odnosu na uređaje koji su se do sad koristili. Paralelno s razvojem rashladnih uređaja razvijene su i nove tehnologije praćenja i čuvanja poljoprivredno prehrambenih proizvoda. Za ekonomičnost svakog rashladnog uređaja mjerodavan je stupanj iskoristivosti koji se definira kao omjer korisne energije koju možemo iskoristiti za neki koristan rad i ukupne energije (utrošena energije). Stoga je cilj ovoga rada analizirati razvojne mogućnosti u hlađenju poljoprivrednih proizvoda primjenom novih materijala i tehnologija.
tehnologija, hlađenje, transport, materijali, učinkovitost
nije evidentirano
engleski
Innovations in cooling of agricultur products
nije evidentirano
technology, cooling, transportation, materials, efficiency
nije evidentirano
Podaci o izdanju
40
09.09.2019.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb