Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Razvojne mogućnosti u hlađenju poljoprivrednih proizvoda (CROSBI ID 428605)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Mihalina, Vinko Razvojne mogućnosti u hlađenju poljoprivrednih proizvoda / Pliestić, Stjepan (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2019

Podaci o odgovornosti

Mihalina, Vinko

Pliestić, Stjepan

hrvatski

Razvojne mogućnosti u hlađenju poljoprivrednih proizvoda

U skladu s napretkom znanosti kao i razvojem novih spoznaja tako se i u procesu hlađenja otvara mogućnost primjene novih materijala i tehnologija s ciljem povećanja energetske učinkovitosti, smanjenja troškova i zadovoljavanja sve strožih ekoloških propisa. Suvremeni rashladni uređaji su konkurentniji, učinkovitiji te ekološki prihvatljivi u odnosu na uređaje koji su se do sad koristili. Paralelno s razvojem rashladnih uređaja razvijene su i nove tehnologije praćenja i čuvanja poljoprivredno prehrambenih proizvoda. Za ekonomičnost svakog rashladnog uređaja mjerodavan je stupanj iskoristivosti koji se definira kao omjer korisne energije koju možemo iskoristiti za neki koristan rad i ukupne energije (utrošena energije). Stoga je cilj ovoga rada analizirati razvojne mogućnosti u hlađenju poljoprivrednih proizvoda primjenom novih materijala i tehnologija.

tehnologija, hlađenje, transport, materijali, učinkovitost

nije evidentirano

engleski

Innovations in cooling of agricultur products

nije evidentirano

technology, cooling, transportation, materials, efficiency

nije evidentirano

Podaci o izdanju

40

09.09.2019.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)