Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Primjena različitih koncentracija arome u krmnim smjesama na proizvodne karakteristike odlučene prasadi (CROSBI ID 678953)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | domaća recenzija

Steiner, Zvonimir ; Čeh, Ivana ; Prakatur, Ivana ; Novoselec, Josip ; Klir, Željka ; Ronta, Mario ; Mirković, Ivana ; Kralik, Davor ; Spajić, Robert ; Begić, Sabina Primjena različitih koncentracija arome u krmnim smjesama na proizvodne karakteristike odlučene prasadi // Zbornik sažetaka 26. međunarodnog savjetovanja Krmiva 2019. 2019. str. 48-48

Podaci o odgovornosti

Steiner, Zvonimir ; Čeh, Ivana ; Prakatur, Ivana ; Novoselec, Josip ; Klir, Željka ; Ronta, Mario ; Mirković, Ivana ; Kralik, Davor ; Spajić, Robert ; Begić, Sabina

hrvatski

Primjena različitih koncentracija arome u krmnim smjesama na proizvodne karakteristike odlučene prasadi

Cilj istraživanja bio je utvrditi utjecaj dodavanja različitih koncentracija arome vanilije u krmne smjese na proizvodne pokazatelje odlučene prasadi. Istraživanje je provedeno na 30 prasadi (starosti oko 40 dana) i trajalo je 37 dana. Prasad je podijeljena u tri skupine: kontrolna i dvije pokusne skupine. Pokusnoj skupini 1 u krmnu smjesu dodana je aroma vanilla buttercream u koncentraciji od 0, 05%, dok je pokusna skupina 2 konzumirala smjesu u koju je dodano 0, 1% arome vanilla buttercream. Završno vaganje pokazalo je nešto više srednje vrijednosti kod pokusnih skupina, u odnosu na kontrolnu skupinu. Pokusna skupina 2 imala je najviše srednje vrijednosti tjelesnih masa (24, 45 kg) u odnosu na pokusnu 1 skupinu (24, 28 kg) i kontrolnu skupinu (23, 5 kg). Statistički značajnih razlika nije bilo. Kontrolna skupina imala je najmanji prirast od (13, 99 kg), nešto veći prirast imala je pokusna skupina 1 (14, 37 kg) dok je pokusna skupina 2 mjerila najviši prirast (14, 43 kg). Najniža konverzija hrane za kg prirasta izmjerena je u pokusnoj skupini 2 (1, 81 kg/kg), u odnosu na pokusnu skupinu 1 (1, 84 kg/kg), dok je u kontrolnoj skupini izmjerena najviša konverzija hrane za kg prirasta (1, 89 kg/kg).

prasad; odbiće; aroma; prirast; konverzija

nije evidentirano

engleski

The application of different concentrations of flavor in feed mixtures to the production characteristics weaning piglets

nije evidentirano

piglet; veaning; flavour; gain; conversion

nije evidentirano

Podaci o prilogu

48-48.

2019.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Zbornik sažetaka 26. međunarodnog savjetovanja Krmiva 2019

Podaci o skupu

26. međunarodno savjetovanje KRMIVA = 26th international conference KRMIVA

poster

05.06.2019-07.06.2019

Opatija, Hrvatska

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija

Poveznice