Utjecaj duljine maceracije na polifenolni sastav mošta sorte 'Cabernet sauvignon' (CROSBI ID 427803)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Maleš, Ante
Andabaka, Željko
Šikuten, Iva
hrvatski
Utjecaj duljine maceracije na polifenolni sastav mošta sorte 'Cabernet sauvignon'
Cilj ovog diplomskog rada je bio utvrditi utjecaj dužine trajanja maceracije na sadržaj polifenolnih spojeva u moštu sorte 'Cabernet sauvignon' za 2017. godinu na području vinogorja Šibenik. Polifenlni spojevi su jedni od najvažnijih čimbenika kakvoće vina budući da utječu na boju, okus, gorčinu, trpkost i potencijal starenja vina. Pokus je bio postavljen s četiri pokusne varijante koje se razlikuju po duljini trajanja maceracije. Maceracija je trajala od tri do dvanaest dana. Kemijskom analizom utvrđeno je da je dužina maceracije utjecala na povećanje vrijednosti sadržaja polifenolnih spojeva, što posljedično ima utjecaj na samu kvalitetu i tip vina koji želimo proizvesti.
Cabernet sauvignon ; maceracija ; polifenoli ; mošt
nije evidentirano
engleski
Impacts of maceration length at the polyphenol composition of the grape must of 'Cabernet sauvignon'
nije evidentirano
Cabernet sauvignon ; maceration ; polyphenols ; grape must
nije evidentirano
Podaci o izdanju
32
12.07.2019.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb