Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj duljine maceracije na polifenolni sastav mošta sorte 'Cabernet sauvignon' (CROSBI ID 427803)

Ocjenski rad | diplomski rad

Maleš, Ante Utjecaj duljine maceracije na polifenolni sastav mošta sorte 'Cabernet sauvignon' / Andabaka, Željko (mentor); Šikuten, Iva (neposredni voditelj). Zagreb, Agronomski fakultet, . 2019

Podaci o odgovornosti

Maleš, Ante

Andabaka, Željko

Šikuten, Iva

hrvatski

Utjecaj duljine maceracije na polifenolni sastav mošta sorte 'Cabernet sauvignon'

Cilj ovog diplomskog rada je bio utvrditi utjecaj dužine trajanja maceracije na sadržaj polifenolnih spojeva u moštu sorte 'Cabernet sauvignon' za 2017. godinu na području vinogorja Šibenik. Polifenlni spojevi su jedni od najvažnijih čimbenika kakvoće vina budući da utječu na boju, okus, gorčinu, trpkost i potencijal starenja vina. Pokus je bio postavljen s četiri pokusne varijante koje se razlikuju po duljini trajanja maceracije. Maceracija je trajala od tri do dvanaest dana. Kemijskom analizom utvrđeno je da je dužina maceracije utjecala na povećanje vrijednosti sadržaja polifenolnih spojeva, što posljedično ima utjecaj na samu kvalitetu i tip vina koji želimo proizvesti.

Cabernet sauvignon ; maceracija ; polifenoli ; mošt

nije evidentirano

engleski

Impacts of maceration length at the polyphenol composition of the grape must of 'Cabernet sauvignon'

nije evidentirano

Cabernet sauvignon ; maceration ; polyphenols ; grape must

nije evidentirano

Podaci o izdanju

32

12.07.2019.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)