Validacija GC-MS metode za određivanje policikličnih aromatskih ugljikovodika u dimljenim kobasicama (CROSBI ID 427492)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Kovačević, Vedrana
Mastanjević, Krešimir ; Šarkanj, Bojan
hrvatski
Validacija GC-MS metode za određivanje policikličnih aromatskih ugljikovodika u dimljenim kobasicama
Cilj ovog rada je validirati GC-MS metodu za određivanje policikličnih aromatskih ugljikovodika u dimljenim kobasicama. Prema mišljenju europske agencije za sigurnost hrane (EFSA) metoda treba uključivati 16 najznačajnijih policikličnih aromatskih ugljikovodika. Na temelju iskorištenja smo odabrali i validirali metodu po Kartalović i sur. (2015). Ključni parametri validacije su bili linearnost, ponovljivost, obnovljivost, granica detekcije (LOD) i granica kvantifikacije (LOQ). Budući da su zadovoljeni svi kriteriji GC-MS metoda je primjenjiva za određivanje 16 policikličnih aromatskih ugljikovodika u dimljenim kobasicama.
policiklični aromatski ugljikovodici ; validacija ; GC-MC metoda
nije evidentirano
engleski
Validation of GC-MS Method for Determination of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons in Smoked Sausages
nije evidentirano
polycyclic aromatic hydrocarbons ; validation ; GC-MS method
nije evidentirano
Podaci o izdanju
34
03.07.2019.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek