Primjena ekodizajna u prehrambenoj ambalaži (CROSBI ID 427409)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Jambrešić, Jana
Bolanča Mirković, Ivana
Vukoje, Marina
hrvatski
Primjena ekodizajna u prehrambenoj ambalaži
Održivost se pojavila kao temeljni koncept dizajna u razvoju ambalaže kako bi se smanjili negativni utjecaji na okoliš, maksimizirala ušteda troškova i izbjeglo pretjerano pakiranje proizvoda. Moguće je smanjiti utjecaj ambalaže za hranu na okoliš i istovremeno povećati zadovoljstvo korisnika uspostavljanjem strategije, određivanjem prioriteta i korištenjem odgovarajućih metoda procjene ili softvera. Prema načelima eko dizajna, u ovom radu dat će se prijedlog ekološki učinkovitije ambalaže za štapiće. Također, kreirat će se gotov proizvod od tri različita kartona s različitim udjelom recikliranog vlakna.
ambalaža, eko dizajn, održivost, ekološki prihvatljiva ambalaža, zaštita okoliša
nije evidentirano
engleski
Application of ecodesign in food packaging
nije evidentirano
packaging, eco design, sustainability, environmentally friendly packaging, environmental protection
nije evidentirano
Podaci o izdanju
27
03.07.2019.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Sveučilište u Zagrebu Grafički fakultet
Zagreb