Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Primjena ekodizajna u prehrambenoj ambalaži (CROSBI ID 427409)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Jambrešić, Jana Primjena ekodizajna u prehrambenoj ambalaži / Bolanča Mirković, Ivana (mentor); Vukoje, Marina (neposredni voditelj). Zagreb, Grafički fakultet, Zagreb, . 2019

Podaci o odgovornosti

Jambrešić, Jana

Bolanča Mirković, Ivana

Vukoje, Marina

hrvatski

Primjena ekodizajna u prehrambenoj ambalaži

Održivost se pojavila kao temeljni koncept dizajna u razvoju ambalaže kako bi se smanjili negativni utjecaji na okoliš, maksimizirala ušteda troškova i izbjeglo pretjerano pakiranje proizvoda. Moguće je smanjiti utjecaj ambalaže za hranu na okoliš i istovremeno povećati zadovoljstvo korisnika uspostavljanjem strategije, određivanjem prioriteta i korištenjem odgovarajućih metoda procjene ili softvera. Prema načelima eko dizajna, u ovom radu dat će se prijedlog ekološki učinkovitije ambalaže za štapiće. Također, kreirat će se gotov proizvod od tri različita kartona s različitim udjelom recikliranog vlakna.

ambalaža, eko dizajn, održivost, ekološki prihvatljiva ambalaža, zaštita okoliša

nije evidentirano

engleski

Application of ecodesign in food packaging

nije evidentirano

packaging, eco design, sustainability, environmentally friendly packaging, environmental protection

nije evidentirano

Podaci o izdanju

27

03.07.2019.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Sveučilište u Zagrebu Grafički fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Grafička tehnologija