Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Trajnost mesa pakiranog u modificiranoj atmosferi (CROSBI ID 266559)

Prilog u časopisu | pregledni rad (stručni) | domaća recenzija

Galić, Kata ; Kurek, Mia ; Ščetar, Mario Trajnost mesa pakiranog u modificiranoj atmosferi // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 21 (2019), 3; 236-241

Podaci o odgovornosti

Galić, Kata ; Kurek, Mia ; Ščetar, Mario

hrvatski

Trajnost mesa pakiranog u modificiranoj atmosferi

Svježe meso kao što je svinjetina, govedina i meso peradi često se pakira u modificiranoj atmosferi (MAP). Tip bakterija koje uzrokuju kvarenje mesa, nazivaju se aerobne bakterije, nužno trebaju kisik za svoj opstanak. Prema tome, čini se da je poželjna atmosfera s niskim udjelom kisika. Međutim, za mesne proizvode, posebno za crveno meso kao što je govedina, jedan od glavnih problema skladištenja je osigurati atraktivnu crvenu boju jer koncentracija kisika u zraku pogoduje razvoju smeđeg pigmenta. Stoga, osnovna svrha pakiranja mesa u MAP-u je osiguranje mikrobiološke kvalitete upakiranog proizvoda i senzorskih svojstava, prvenstveno boje, okusa i teksture.

trajnost, meso, pakiranje, modificirana atmosfera

nije evidentirano

engleski

Shelf life of meat packaged in a modified atmosphere

nije evidentirano

shelf life, meat, packaging, modified atmosphere

nije evidentirano

Podaci o izdanju

21 (3)

2019.

236-241

objavljeno

1332-0025

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice