Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Ponašanje i stavovi studenata Veleučilišta "Marko Marulić" u Kninu o konditorskom proizvodima (CROSBI ID 677984)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | domaća recenzija

Friganović, Emilija ; Šimatović, Kristina ; Dorbić, Boris ; Šarolić, Mladenka Ponašanje i stavovi studenata Veleučilišta "Marko Marulić" u Kninu o konditorskom proizvodima // Zbornik sažetaka: I. Međunarodna znanstveno – stručna konferencija "Društveni i gospodarski razvoj ruralnih krajeva u zemljama Jugoistočne Europe – izazovi i razvojne mogućnosti" / Boban, Marija (ur.). Knin, 2018. str. 20-20

Podaci o odgovornosti

Friganović, Emilija ; Šimatović, Kristina ; Dorbić, Boris ; Šarolić, Mladenka

hrvatski

Ponašanje i stavovi studenata Veleučilišta "Marko Marulić" u Kninu o konditorskom proizvodima

U radu su ispitani ponašanje i stavovi studenata Veleučilišta "Marko Marulić" u Kninu o sljedećim konditorskim proizvodima: bombonskim i srodnim proizvodima (BSP), čokoladnim proizvodima (ČKP) i proizvodima sličnim čokoladi (PSČ), krem proizvodima (KP) i brašno-konditorskim proizvodima (BKP). Ispitivanje je provedeno od 19. do 26. siječnja 2016. godine putem otisnutog anketnog upitnika među studentima koji su dobrovoljno pristali na sudjelovanje, a ispitanicima je omogućena anonimnost. U istraživanju je sudjelovalo 40 ispitanika (30 Ž, 10 M) u dobi od 19-25 godina. Korištena su pitanja zatvorenog tipa koja su obuhvatila opće podatke, te podatke o ponašanju i stavovima studenata o konditorskim proizvodima. Dobiveni podaci obrađeni su jednovarijantnim analizama podataka. Rezultati ispitivanja pokazuju da BSP ne konzumira 26, 67 % ispitanica i 10, 0 % ispitanika, a 60, 0 % konzumira ih barem jednom dnevno. ČKP ne konzumira 26, 67 % ispitanica i 20, 0 % ispitanika, a 57, 5 % konzumira ih barem jednom dnevno. PSČ ne konzumira 7, 5 % ispitanika, a 32, 5 % konzumira ih barem jednom tjedno. KP ne konzumira 20, 0 % ispitanika, a 40, 00 % konzumira ih barem jednom tjedno. BKP ne konzumira 10, 0 % ispitanika, a 40, 0 % konzumira ih barem jednom tjedno. Na odluku o kupnji/konzumaciji konditorskih proizvoda najviše utječe raspoloženje kupca (82, 5 %), a na izbor utječu kvaliteta (52, 5 %) i cijena proizvoda (42, 5 %).

konditorski proizvodi, studenti, ponašanje potrošača, stavovi

nije evidentirano

engleski

Behavior and attitudes of students of the Marko Marulić Polytechnic of Knin toward confectionery products

nije evidentirano

confectionery products, students, consumer behaviour, attitudes

nije evidentirano

Podaci o prilogu

20-20.

2018.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Zbornik sažetaka: I. Međunarodna znanstveno – stručna konferencija "Društveni i gospodarski razvoj ruralnih krajeva u zemljama Jugoistočne Europe – izazovi i razvojne mogućnosti"

Boban, Marija

Knin:

Podaci o skupu

1. Međunarodna znanstveno – stručna konferencija: Društveni i gospodarski razvoj ruralnih krajeva u zemljama Jugoistočne Europe – izazovi i razvojne mogućnosti

poster

21.09.2018-22.09.2018

Knin, Hrvatska

Povezanost rada

Nutricionizam, Prehrambena tehnologija