Učinci dodavanja eteričnih ulja u hranu na proizvodne rezultate mesa i jaja peradi (CROSBI ID 677745)
Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Janječić, Zlatko ; Vukić, Manuela ; Kos, Ivica ; Carović-Stanko, Klaudija ; Bedeković, Dalibor
hrvatski
Učinci dodavanja eteričnih ulja u hranu na proizvodne rezultate mesa i jaja peradi
Zbog svojih antioksidativnih svojstava, pozitivnog djelovanja na probavni sustav te sposobnosti povećanja imunološkog odgovora organizma, fitogeni, u koje spadaju i eterična ulja imaju veliki potencijal za primjenu u hranidbi peradi. Osim svojih pozitivnih učinaka, dobro se uklapaju i u trend zdravog života i hrane, koji je trenutno veoma popularan na tržištu. U ovom preglednom radu iznose se najbitniji podaci vezani uz korištenje eteričnih ulja kao dodatak hrani kokoši nesilica i brojlera, kao i njihovi učinci na proizvodnost i kvalitetu. Iz prikazanih je rezultata vidljivo da dodatak eteričnih ulja u krmne smjese za kokoši nesilice i brojlere imaju značajno antimikrobno djelovanje, te isto tako značajno utječu na proizvodnost i kvalitetu mesa jaja peradi.
eterična ulja, brojleri, kokoši nesilice, proizvodnost, kvaliteta
nije evidentirano
engleski
Effects of adding essential oils in feed to the production results and the quality of meat and poultry eggs
nije evidentirano
essential oils, broilers, chickens, productivity, quality
nije evidentirano
Podaci o prilogu
62-62.
2019.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
XXVI međunarodno savjetovanje Krmiva 2019
Modrić, Mario ; Matin, Ana
Zagreb: Krmiva
1847-2370
Podaci o skupu
26. međunarodno savjetovanje KRMIVA = 26th international conference KRMIVA
predavanje
05.06.2019-07.06.2019
Opatija, Hrvatska