Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1007072

Učinci dodavanja eteričnih ulja u hranu na proizvodne rezultate mesa i jaja peradi


Janječić, Zlatko; Vukić, Manuela; Kos, Ivica; Carović-Stanko, Klaudija; Bedeković, Dalibor
Učinci dodavanja eteričnih ulja u hranu na proizvodne rezultate mesa i jaja peradi // XXVI međunarodno savjetovanje Krmiva 2019 / Modrić, Mario ; Matin, Ana (ur.).
Zagreb: Krmiva d.o.o. Zagreb, 2019. str. 62-62 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 1007072 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Učinci dodavanja eteričnih ulja u hranu na proizvodne rezultate mesa i jaja peradi
(Effects of adding essential oils in feed to the production results and the quality of meat and poultry eggs)

Autori
Janječić, Zlatko ; Vukić, Manuela ; Kos, Ivica ; Carović-Stanko, Klaudija ; Bedeković, Dalibor

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
XXVI međunarodno savjetovanje Krmiva 2019 / Modrić, Mario ; Matin, Ana - Zagreb : Krmiva d.o.o. Zagreb, 2019, 62-62

Skup
XXVI međunarodno savjetovanje Krmiva 2019

Mjesto i datum
Hrvatska, Opatija, 05. - 07. 06. 2019

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
eterična ulja, brojleri, kokoši nesilice, proizvodnost, kvaliteta
(essential oils, broilers, chickens, productivity, quality)

Sažetak
Zbog svojih antioksidativnih svojstava, pozitivnog djelovanja na probavni sustav te sposobnosti povećanja imunološkog odgovora organizma, fitogeni, u koje spadaju i eterična ulja imaju veliki potencijal za primjenu u hranidbi peradi. Osim svojih pozitivnih učinaka, dobro se uklapaju i u trend zdravog života i hrane, koji je trenutno veoma popularan na tržištu. U ovom preglednom radu iznose se najbitniji podaci vezani uz korištenje eteričnih ulja kao dodatak hrani kokoši nesilica i brojlera, kao i njihovi učinci na proizvodnost i kvalitetu. Iz prikazanih je rezultata vidljivo da dodatak eteričnih ulja u krmne smjese za kokoši nesilice i brojlere imaju značajno antimikrobno djelovanje, te isto tako značajno utječu na proizvodnost i kvalitetu mesa jaja peradi.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Citiraj ovu publikaciju

Janječić, Zlatko; Vukić, Manuela; Kos, Ivica; Carović-Stanko, Klaudija; Bedeković, Dalibor
Učinci dodavanja eteričnih ulja u hranu na proizvodne rezultate mesa i jaja peradi // XXVI međunarodno savjetovanje Krmiva 2019 / Modrić, Mario ; Matin, Ana (ur.).
Zagreb: Krmiva d.o.o. Zagreb, 2019. str. 62-62 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)
Janječić, Z., Vukić, M., Kos, I., Carović-Stanko, K. & Bedeković, D. (2019) Učinci dodavanja eteričnih ulja u hranu na proizvodne rezultate mesa i jaja peradi. U: Modrić, M. & Matin, A. (ur.)XXVI međunarodno savjetovanje Krmiva 2019.
@article{article, year = {2019}, pages = {62-62}, keywords = {essential oils, broilers, chickens, productivity, quality}, title = {Effects of adding essential oils in feed to the production results and the quality of meat and poultry eggs}, keyword = {essential oils, broilers, chickens, productivity, quality}, publisher = {Krmiva d.o.o. Zagreb}, publisherplace = {Hrvatska, Opatija} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font