Percepcije potrošača o sigurnosti hrane u sjeverozapadnoj Hrvatskoj (CROSBI ID 677676)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Gajdić, Dušanka ; Petljak, Kristina ; Kralj, Nikolina
hrvatski
Percepcije potrošača o sigurnosti hrane u sjeverozapadnoj Hrvatskoj
Cilj rada je temeljem primarnog istraživanja provedenog na uzorku n=165 potrošača na području sjeverozapadne Hrvatske, utvrditi percepcije i stavove potrošača o sigurnosti hrane. Rezultatiistraživanja upućuju da je potrošačima prilikom donošenja odluke o kupnji hrane najvažnije da je hrana ukusna, svježa, zdrava, dok najmanju važnost pridaju ambalaži i proizvođaču hrane. Potrošači pod pojmom „sigurna hrana“ pretežito podrazumijevaju da je hrana svježa, zdravstveno ispravna, proizvedena od strane poznatog proizvođača ili ekološki proizvedena te da je prošla određene kontrole prije plasiranja na tržište.
sigurnost hrane, percepcije potrošača, anketni upitnik, sjeverozapadna Hrvatska
nije evidentirano
engleski
Consumer perception on food safety in northwestern Croatia
nije evidentirano
food safety, consumer perceptions, questionnaire, northwest Croatia
nije evidentirano
Podaci o prilogu
107-111.
2019.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Mioč, Boro ; Širić, Ivan
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
2459-5543
Podaci o skupu
54. hrvatski i 14. međunarodni simpozij agronoma
predavanje
12.02.2019-22.02.2019
Vodice, Hrvatska