Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Propolis (CROSBI ID 17904)

Autorska knjiga | priručnik | domaća recenzija

Kovačić, Marin ; Gvozdanović, Kristina Propolis. Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2017

Podaci o odgovornosti

Kovačić, Marin ; Gvozdanović, Kristina

hrvatski

Propolis

Riječ propolis izvedena je od grčkih riječi pro- prije i polis- grad, što se odnosi za zaštitu i obranu pčelinjeg grada, odnosno košnice. Propolis je poznat i pod nazivom pčelinje ljepilo. Sastoji se od 50% smole, 30% voska, 5% peludnih zrnaca i 15% ostalih spojeva. Eterična ulja i organski spojevi uključuju fenole za koje se smatra da su odgovorni za biološku aktivnost propolisa.

propolis ; biološka aktivnost ; antioksidansi ; proizvodi

nije evidentirano

engleski

Propolis

nije evidentirano

propolis ; biological activity ; antioxidants ; products

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

2017.

602-04-17-04-09

24

objavljeno

Povezanost rada

Biotehnologija, Poljoprivreda (agronomija)