Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Reakcija genotipova ozime pšenice na različite gustoće sjetve (CROSBI ID 426840)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Gotić, Anja Reakcija genotipova ozime pšenice na različite gustoće sjetve / Habuš Jerčić, Ivanka (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2017

Podaci o odgovornosti

Gotić, Anja

Habuš Jerčić, Ivanka

hrvatski

Reakcija genotipova ozime pšenice na različite gustoće sjetve

Gustoća sjetve je jedan od glavnih čimbenika koji određuje sposobnost genotipa da iskoristi sve dostupne resurse (vodu, svjetlost, hranjiva…). Maksimalna iskoristivost raspoloživih resursa preduvjet je kvalitetnog i visokog prinosa. Stoga je vrlo važno utvrditi gustoću sjetve koja će rezultirati maksimalno ostvarenim prinosom u različitim vegetacijskim godinama. U istraživanje je bilo uključeno deset genotipova ozime pšenice: sorte Karla, Katja, Mara i Antonija te šest linija. Pokus je bio postavljen po split-plot dizajnu u dvije repeticije i dvije gustoće sjetve 400 zrna/m2 i 650 zrna/m2.

pšenica, prinos, komponente prinosa, gustoća sjetve

nije evidentirano

engleski

Reaction of Genotypes of Wheat to Different Sowing Densities

nije evidentirano

wheat, yield, yield components, sowing density

nije evidentirano

Podaci o izdanju

24

21.09.2017.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)