Reakcija genotipova ozime pšenice na različite gustoće sjetve (CROSBI ID 426840)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Gotić, Anja
Habuš Jerčić, Ivanka
hrvatski
Reakcija genotipova ozime pšenice na različite gustoće sjetve
Gustoća sjetve je jedan od glavnih čimbenika koji određuje sposobnost genotipa da iskoristi sve dostupne resurse (vodu, svjetlost, hranjiva…). Maksimalna iskoristivost raspoloživih resursa preduvjet je kvalitetnog i visokog prinosa. Stoga je vrlo važno utvrditi gustoću sjetve koja će rezultirati maksimalno ostvarenim prinosom u različitim vegetacijskim godinama. U istraživanje je bilo uključeno deset genotipova ozime pšenice: sorte Karla, Katja, Mara i Antonija te šest linija. Pokus je bio postavljen po split-plot dizajnu u dvije repeticije i dvije gustoće sjetve 400 zrna/m2 i 650 zrna/m2.
pšenica, prinos, komponente prinosa, gustoća sjetve
nije evidentirano
engleski
Reaction of Genotypes of Wheat to Different Sowing Densities
nije evidentirano
wheat, yield, yield components, sowing density
nije evidentirano
Podaci o izdanju
24
21.09.2017.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb