Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 100113

Mikrobiologija namirnica-osnove i dostignuća : knjiga treća


Duraković, Senadin; Duraković, Lejla
Mikrobiologija namirnica-osnove i dostignuća : knjiga treća, Zagreb: Kugler d.o.o., 2001 (Udženik)


Naslov
Mikrobiologija namirnica-osnove i dostignuća : knjiga treća
(Food Microbiology-Bases and Achievements-Third Book)

Autori
Duraković, Senadin ; Duraković, Lejla

Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, udženik, znanstvena

Izdavač
Kugler d.o.o.

Grad
Zagreb

Godina
2001

Stranica
370

ISBN
953-97472-5-2

Ključne riječi
Mikrobiologija namirnica
(Food Microbiology)

Sažetak
Mikrobno kvarenje namirnica može se doimati jednostavnim, kao pokušaj kojim mikrobna flora na namirnicama obavlja procese što se pojavljuju kao njihova prvenstvena uloga u prirodi. Usprkos njihovoj jednostavnosti, kada ih uspoređujemo s višim oblicima, mikroorganizmi mogu obavljati mnoštvo složenih kemijskih reakcija koje su bitne za njihovo neprekidno trajanje(obnavljanje).Stoga, moraju dobivati nutrijente iz organske tvari, od koje najveća količina pripada našim namirnicama.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekt / tema
058401

Ustanove
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Senadin Duraković (autor)

Avatar Url Lejla Duraković (autor)

Citiraj ovu publikaciju

Duraković, Senadin; Duraković, Lejla
Mikrobiologija namirnica-osnove i dostignuća : knjiga treća, Zagreb: Kugler d.o.o., 2001 (Udženik)
Duraković, S. & Duraković, L. (2001) Mikrobiologija namirnica-osnove i dostignuća : knjiga treća. Zagreb, Kugler d.o.o..
@book{book, year = {2001}, pages = {370}, keywords = {Food Microbiology}, isbn = {953-97472-5-2}, title = {Food Microbiology-Bases and Achievements-Third Book}, keyword = {Food Microbiology}, publisher = {Kugler d.o.o.}, publisherplace = {Zagreb} }