Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Mikrobiologija namirnica-osnove i dostignuća : knjiga treća (CROSBI ID 1316)

Autorska knjiga | udžbenik

Duraković, Senadin ; Duraković, Lejla Mikrobiologija namirnica-osnove i dostignuća : knjiga treća. Zagreb: Kugler, 2001

Podaci o odgovornosti

Duraković, Senadin ; Duraković, Lejla

hrvatski

Mikrobiologija namirnica-osnove i dostignuća : knjiga treća

Mikrobno kvarenje namirnica može se doimati jednostavnim, kao pokušaj kojim mikrobna flora na namirnicama obavlja procese što se pojavljuju kao njihova prvenstvena uloga u prirodi. Usprkos njihovoj jednostavnosti, kada ih uspoređujemo s višim oblicima, mikroorganizmi mogu obavljati mnoštvo složenih kemijskih reakcija koje su bitne za njihovo neprekidno trajanje(obnavljanje).Stoga, moraju dobivati nutrijente iz organske tvari, od koje najveća količina pripada našim namirnicama.

Mikrobiologija namirnica

nije evidentirano

engleski

Food Microbiology-Bases and Achievements-Third Book

nije evidentirano

Food Microbiology

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Kugler

2001.

953-97472-5-2

370

objavljeno

Povezanost rada

nije evidentirano